Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruipend gipskruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gypsophila repens 'Rosea'? De Gypsophila repens 'Rosea' is ook wel bekend als Kruipend gipskruid. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Kruipend gipskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila repens 'Rosea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kruipend gipskruid niet!

  • Nederlandse naam: Kruipend gipskruid Wetenschappelijke naam: Gypsophila repens 'Rosea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gypsophila Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee