Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bruidssluier, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy'? De Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' is ook wel bekend als Bruidssluier. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Bruidssluier is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bruidssluier niet!

  • Nederlandse naam: Bruidssluier Wetenschappelijke naam: Gypsophila paniculata 'Bristol Fairy' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gypsophila Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee