Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Liesgras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochtig tot nat mag zijn. De plant verdraagt het af en toe onderlopen van de grond. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Glyceria maxima 'Variegata'? De Glyceria maxima 'Variegata' is ook wel bekend als Liesgras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Liesgras is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Glyceria maxima 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Liesgras niet!

  • Nederlandse naam: Liesgras Wetenschappelijke naam: Glyceria maxima 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Glyceria Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee