Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Glaucidium, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is zachtblauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Glaucidium palmatum? De Glaucidium palmatum is ook wel bekend als Glaucidium. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Glaucidium is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Glaucidium palmatum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Glaucidium niet!

  • Nederlandse naam: Glaucidium Wetenschappelijke naam: Glaucidium palmatum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Glaucidium Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee