Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Driebladige braakwortelspirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gillenia trifoliata? De Gillenia trifoliata is ook wel bekend als Driebladige braakwortelspirea. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Driebladige braakwortelspirea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gillenia trifoliata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Driebladige braakwortelspirea niet!

  • Nederlandse naam: Driebladige braakwortelspirea Wetenschappelijke naam: Gillenia trifoliata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gillenia Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee