Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bloedooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is karmijnrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium sanguineum? De Geranium sanguineum is ook wel bekend als Bloedooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Bloedooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium sanguineum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bloedooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Bloedooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium sanguineum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee