Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Beemdooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is zachtblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium pratense 'Mrs Kendall Clark'? De Geranium pratense 'Mrs Kendall Clark' is ook wel bekend als Beemdooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Beemdooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium pratense 'Mrs Kendall Clark'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Beemdooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Beemdooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium pratense 'Mrs Kendall Clark' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee