Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Donkere ooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is paarsroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium phaeum Rose? De Geranium phaeum Rose is ook wel bekend als Donkere ooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Donkere ooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium phaeum Rose? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Donkere ooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Donkere ooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium phaeum Rose Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee