Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ooievaarsbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Geranium 'Ann Folkard'? De Geranium 'Ann Folkard' is ook wel bekend als Ooievaarsbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Ooievaarsbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Geranium 'Ann Folkard'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ooievaarsbek niet!

  • Nederlandse naam: Ooievaarsbek Wetenschappelijke naam: Geranium 'Ann Folkard' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Geranium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee