Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gentiaan, familie van de Gentianaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gentiana triflora 'Royal Blue'? De Gentiana triflora 'Royal Blue' is ook wel bekend als Gentiaan. Deze Gentianaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Gentiaan is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gentiana triflora 'Royal Blue'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gentiaan niet!

  • Nederlandse naam: Gentiaan Wetenschappelijke naam: Gentiana triflora 'Royal Blue' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gentiana Familie: Gentianaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee