Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kruisbladgentiaan, familie van de Gentianaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Gentiana cruciata? De Gentiana cruciata is ook wel bekend als Kruisbladgentiaan. Deze Gentianaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Kruisbladgentiaan is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Gentiana cruciata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kruisbladgentiaan niet!

  • Nederlandse naam: Kruisbladgentiaan Wetenschappelijke naam: Gentiana cruciata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Gentiana Familie: Gentianaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee