Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Geel walstro, familie van de Rubiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Galium verum? De Galium verum is ook wel bekend als Geel walstro. Deze Rubiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 35 centimeter. De Geel walstro is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Galium verum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Geel walstro niet!

  • Nederlandse naam: Geel walstro Wetenschappelijke naam: Galium verum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Galium Familie: Rubiaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee