Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bellenplant, familie van de Oenotheraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Halfheester. Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Fuchsia magellanica var. molinae? De Fuchsia magellanica var. molinae is ook wel bekend als Bellenplant. Deze Oenotheraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Bellenplant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fuchsia magellanica var. molinae? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bellenplant niet!

  • Nederlandse naam: Bellenplant Wetenschappelijke naam: Fuchsia magellanica var. molinae Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Fuchsia Familie: Oenotheraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee