Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Venkel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Foeniculum vulgare 'Giant Bronze'? De Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' is ook wel bekend als Venkel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Venkel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Foeniculum vulgare 'Giant Bronze'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Venkel niet!

  • Nederlandse naam: Venkel Wetenschappelijke naam: Foeniculum vulgare 'Giant Bronze' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Foeniculum Familie: Apiaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee