Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Moerasspirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is roomwit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -40 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Filipendula ulmaria 'Plena'? De Filipendula ulmaria 'Plena' is ook wel bekend als Moerasspirea. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Moerasspirea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Filipendula ulmaria 'Plena'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Moerasspirea niet!

  • Nederlandse naam: Moerasspirea Wetenschappelijke naam: Filipendula ulmaria 'Plena' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Filipendula Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee