Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse duizendknoop, familie van de Polygonaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Fallopia japonica? De Fallopia japonica is ook wel bekend als Japanse duizendknoop. Deze Polygonaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Japanse duizendknoop is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fallopia japonica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse duizendknoop niet!

  • Nederlandse naam: Japanse duizendknoop Wetenschappelijke naam: Fallopia japonica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Fallopia Familie: Polygonaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee