Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koninginnekruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn donker paarsbruin en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Eupatorium rugosum 'Chocolate'? De Eupatorium rugosum 'Chocolate' is ook wel bekend als Koninginnekruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Koninginnekruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eupatorium rugosum 'Chocolate'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koninginnekruid niet!

  • Nederlandse naam: Koninginnekruid Wetenschappelijke naam: Eupatorium rugosum 'Chocolate' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eupatorium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Paars Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee