Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leverkruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Eupatorium maculatum 'Laag'? De Eupatorium maculatum 'Laag' is ook wel bekend als Leverkruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Leverkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eupatorium maculatum 'Laag'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leverkruid niet!

  • Nederlandse naam: Leverkruid Wetenschappelijke naam: Eupatorium maculatum 'Laag' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eupatorium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee