Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse kardinaalsmuts, familie van de Celastraceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Euonymus fortunei 'Minimus'? De Euonymus fortunei 'Minimus' is ook wel bekend als Japanse kardinaalsmuts. Deze Celastraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Japanse kardinaalsmuts is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Euonymus fortunei 'Minimus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japanse kardinaalsmuts niet!

  • Nederlandse naam: Japanse kardinaalsmuts Wetenschappelijke naam: Euonymus fortunei 'Minimus' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Euonymus Familie: Celastraceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee