Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Alpenkruisdistel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Eryngium alpinum 'Superbum'? De Eryngium alpinum 'Superbum' is ook wel bekend als Alpenkruisdistel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Alpenkruisdistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eryngium alpinum 'Superbum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Alpenkruisdistel niet!

  • Nederlandse naam: Alpenkruisdistel Wetenschappelijke naam: Eryngium alpinum 'Superbum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eryngium Familie: Apiaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee