Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Reigersbek, familie van de Geraniaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Erodium manescavii? De Erodium manescavii is ook wel bekend als Reigersbek. Deze Geraniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Reigersbek is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Erodium manescavii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Reigersbek niet!

  • Nederlandse naam: Reigersbek Wetenschappelijke naam: Erodium manescavii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Erodium Familie: Geraniaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee