Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Alpenheide, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. februari tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Erica carnea 'Rubinteppich'? De Erica carnea 'Rubinteppich' is ook wel bekend als Alpenheide. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Alpenheide is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Erica carnea 'Rubinteppich'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Alpenheide niet!

  • Nederlandse naam: Alpenheide Wetenschappelijke naam: Erica carnea 'Rubinteppich' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Erica Familie: Ericaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart, April
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee