Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Elfenbloem, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geelbruin en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Epimedium x cantabrigiense? De Epimedium x cantabrigiense is ook wel bekend als Elfenbloem. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Elfenbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Epimedium x cantabrigiense? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Elfenbloem niet!

  • Nederlandse naam: Elfenbloem Wetenschappelijke naam: Epimedium x cantabrigiense Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Epimedium Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Bruin, Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee