Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hondstarwegras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Elymus magellanicus? De Elymus magellanicus is ook wel bekend als Hondstarwegras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Hondstarwegras is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Elymus magellanicus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hondstarwegras niet!

  • Nederlandse naam: Hondstarwegras Wetenschappelijke naam: Elymus magellanicus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Elymus Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee