Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kogeldistel, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Echinops gmelinii? De Echinops gmelinii is ook wel bekend als Kogeldistel. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Kogeldistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Echinops gmelinii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kogeldistel niet!

  • Nederlandse naam: Kogeldistel Wetenschappelijke naam: Echinops gmelinii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Echinops Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee