Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rode zonnehoed, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperrood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Het is echter een kortlevende plant en blijft dus slechts enkele jaren waardevol. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen. Ze heeft een voorkeur voor bodems die af en toe vochtig zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Echinacea purpurea 'Vintage Wine'? De Echinacea purpurea 'Vintage Wine' is ook wel bekend als Rode zonnehoed. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Rode zonnehoed is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Echinacea purpurea 'Vintage Wine'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rode zonnehoed niet!

  • Nederlandse naam: Rode zonnehoed Wetenschappelijke naam: Echinacea purpurea 'Vintage Wine' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Echinacea Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee