Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zilverblad, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dryas x suendermannii? De Dryas x suendermannii is ook wel bekend als Zilverblad. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Zilverblad is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dryas x suendermannii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zilverblad niet!

  • Nederlandse naam: Zilverblad Wetenschappelijke naam: Dryas x suendermannii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dryas Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee