Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hongerbloempje, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 3 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Draba mollissima? De Draba mollissima is ook wel bekend als Hongerbloempje. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Hongerbloempje is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Draba mollissima? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hongerbloempje niet!

  • Nederlandse naam: Hongerbloempje Wetenschappelijke naam: Draba mollissima Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Draba Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee