Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gewoon vingerhoedskruid, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Digitalis purpurea 'Alba'? De Digitalis purpurea 'Alba' is ook wel bekend als Gewoon vingerhoedskruid. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Gewoon vingerhoedskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Digitalis purpurea 'Alba'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gewoon vingerhoedskruid niet!

  • Nederlandse naam: Gewoon vingerhoedskruid Wetenschappelijke naam: Digitalis purpurea 'Alba' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Digitalis Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee