Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gebroken hartje, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 180 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Bent u op zoek naar Dicentra scandens? De Dicentra scandens is ook wel bekend als Gebroken hartje. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Gebroken hartje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dicentra scandens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gebroken hartje niet!

  • Nederlandse naam: Gebroken hartje Wetenschappelijke naam: Dicentra scandens Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dicentra Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee