Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Delosperma, familie van de Aizoaceae. De bloemkleur is donkerroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Delosperma brunnthaleri? De Delosperma brunnthaleri is ook wel bekend als Delosperma. Deze Aizoaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Delosperma is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Delosperma brunnthaleri? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Delosperma niet!

  • Nederlandse naam: Delosperma Wetenschappelijke naam: Delosperma brunnthaleri Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Delosperma Familie: Aizoaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee