Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Muurleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is violet+geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem al neemt ze ook genoegen met een lichte schaduwplaats. Ze groeit in het algemeen vrij snel. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Cymbalaria muralis? De Cymbalaria muralis is ook wel bekend als Muurleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Muurleeuwenbek is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cymbalaria muralis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Muurleeuwenbek niet!

  • Nederlandse naam: Muurleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Cymbalaria muralis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cymbalaria Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Geel, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee