Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cyclaam, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn zilverkleurig groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Cyclamen coum 'Christmas Tree Pattern'? De Cyclamen coum 'Christmas Tree Pattern' is ook wel bekend als Cyclaam. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Cyclaam is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cyclamen coum 'Christmas Tree Pattern'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Cyclaam niet!

  • Nederlandse naam: Cyclaam Wetenschappelijke naam: Cyclamen coum 'Christmas Tree Pattern' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cyclamen Familie: Primulaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee