Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cyananthus, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is gentiaanblauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (8-15 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Cyananthus lobatus? De Cyananthus lobatus is ook wel bekend als Cyananthus. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Cyananthus is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cyananthus lobatus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Cyananthus niet!

  • Nederlandse naam: Cyananthus Wetenschappelijke naam: Cyananthus lobatus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cyananthus Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee