Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zeekool, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn blauwgrijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Crambe maritima? De Crambe maritima is ook wel bekend als Zeekool. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Zeekool is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Crambe maritima? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zeekool niet!

  • Nederlandse naam: Zeekool Wetenschappelijke naam: Crambe maritima Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Crambe Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Blauw Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee