Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zweedse kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cornus suecica? De Cornus suecica is ook wel bekend als Zweedse kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Zweedse kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus suecica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zweedse kornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Zweedse kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus suecica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee