Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rotsroos, familie van de Cistaceae. De bloemkleur is wit+zwart en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groengrijs en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Cistus laurifolius? De Cistus laurifolius is ook wel bekend als Rotsroos. Deze Cistaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Rotsroos is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cistus laurifolius? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rotsroos niet!

  • Nederlandse naam: Rotsroos Wetenschappelijke naam: Cistus laurifolius Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cistus Familie: Cistaceae Bloemkleur: Wit, Zwart
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee