Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Grote centaurie, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 35 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Centaurea scabiosa? De Centaurea scabiosa is ook wel bekend als Grote centaurie. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Grote centaurie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Centaurea scabiosa? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Grote centaurie niet!

  • Nederlandse naam: Grote centaurie Wetenschappelijke naam: Centaurea scabiosa Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Centaurea Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee