Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Centaurie, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Centaurea 'Pulchra Major'? De Centaurea 'Pulchra Major' is ook wel bekend als Centaurie. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Centaurie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Centaurea 'Pulchra Major'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Centaurie niet!

  • Nederlandse naam: Centaurie Wetenschappelijke naam: Centaurea 'Pulchra Major' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Centaurea Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee