Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Pijpbloem, familie van de Aristolochiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aristolochia clematitis? De Aristolochia clematitis is ook wel bekend als Pijpbloem. Deze Aristolochiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Pijpbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aristolochia clematitis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Pijpbloem niet!

  • Nederlandse naam: Pijpbloem Wetenschappelijke naam: Aristolochia clematitis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aristolochia Familie: Aristolochiaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee