Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vrouwenmantel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij zijn. Enige droogte wordt goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Alchemilla ellenbeckii? De Alchemilla ellenbeckii is ook wel bekend als Vrouwenmantel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Vrouwenmantel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Alchemilla ellenbeckii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vrouwenmantel niet!

  • Nederlandse naam: Vrouwenmantel Wetenschappelijke naam: Alchemilla ellenbeckii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Alchemilla Familie: Rosaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee