Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hemdsknoopjes, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Achillea ptarmica 'Perry's White'? De Achillea ptarmica 'Perry's White' is ook wel bekend als Hemdsknoopjes. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Hemdsknoopjes is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Achillea ptarmica 'Perry's White'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hemdsknoopjes niet!

  • Nederlandse naam: Hemdsknoopjes Wetenschappelijke naam: Achillea ptarmica 'Perry's White' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Achillea Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee