Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blaasspirea, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is witroze, vrucht rood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn roodbruin. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur uit de middagzon Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Physocarpus opulifolius 'Diabolo'? De Physocarpus opulifolius 'Diabolo' is ook wel bekend als Blaasspirea. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Blaasspirea is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Physocarpus opulifolius 'Diabolo'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blaasspirea niet!

  • Nederlandse naam: Blaasspirea Wetenschappelijke naam: Physocarpus opulifolius 'Diabolo' Type plant: Heester
  • Geslacht: Physocarpus Familie: Rosaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee