Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Glansmispel, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn bruinrood. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is ruim verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Photinia x fraseri 'Red Robin'? De Photinia x fraseri 'Red Robin' is ook wel bekend als Glansmispel. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Glansmispel is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Photinia x fraseri 'Red Robin'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Glansmispel niet!

  • Nederlandse naam: Glansmispel Wetenschappelijke naam: Photinia x fraseri 'Red Robin' Type plant: Heester
  • Geslacht: Photinia Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee