Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boerenjasmijn, familie van de Philadelphaceae. De bloemkleur is roomwit gevuld en de bloeitijd is van ca. juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is goed te combineren met 'rotstuin' planten.

Bent u op zoek naar Philadelphus 'Manteau d'Hermine'? De Philadelphus 'Manteau d'Hermine' is ook wel bekend als Boerenjasmijn. Deze Philadelphaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Boerenjasmijn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Philadelphus 'Manteau d'Hermine'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Boerenjasmijn niet!

  • Nederlandse naam: Boerenjasmijn Wetenschappelijke naam: Philadelphus 'Manteau d'Hermine' Type plant: Heester
  • Geslacht: Philadelphus Familie: Philadelphaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee