Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Passiebloem, familie van de Passifloraceae. De bloemkleur is wit+blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Passiflora caerulea? De Passiflora caerulea is ook wel bekend als Passiebloem. Deze Passifloraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Passiebloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Passiflora caerulea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Passiebloem niet!

  • Nederlandse naam: Passiebloem Wetenschappelijke naam: Passiflora caerulea Type plant: Heester
  • Geslacht: Passiflora Familie: Passifloraceae Bloemkleur: Blauw, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee