Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kamperfoelie, familie van de Caprifoliaceae. De bloemkleur is oranjegeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn lichtgroen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 600 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Lonicera x tellmanniana? De Lonicera x tellmanniana is ook wel bekend als Kamperfoelie. Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 600 centimeter. De Kamperfoelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lonicera x tellmanniana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kamperfoelie niet!

  • Nederlandse naam: Kamperfoelie Wetenschappelijke naam: Lonicera x tellmanniana Type plant: Heester
  • Geslacht: Lonicera Familie: Caprifoliaceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 600 Giftig: Nee