Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chinese liguster, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 275 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Ligustrum sinense 'Pendulum'? De Ligustrum sinense 'Pendulum' is ook wel bekend als Chinese liguster. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 275 centimeter. De Chinese liguster is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ligustrum sinense 'Pendulum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chinese liguster niet!

  • Nederlandse naam: Chinese liguster Wetenschappelijke naam: Ligustrum sinense 'Pendulum' Type plant: Heester
  • Geslacht: Ligustrum Familie: Oleaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 275 Giftig: Nee