Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Haagliguster, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli. De bladeren zijn goudbont. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen.. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Ligustrum ovalifolium 'Aureum'? De Ligustrum ovalifolium 'Aureum' is ook wel bekend als Haagliguster. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Haagliguster is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ligustrum ovalifolium 'Aureum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Haagliguster niet!

  • Nederlandse naam: Haagliguster Wetenschappelijke naam: Ligustrum ovalifolium 'Aureum' Type plant: Heester
  • Geslacht: Ligustrum Familie: Oleaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Gemengd Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee