Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Liguster, familie van de Oleaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Ligustrum delavayanum (bolvorm)? De Ligustrum delavayanum (bolvorm) is ook wel bekend als Liguster. Deze Oleaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Liguster is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ligustrum delavayanum (bolvorm)? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Liguster niet!

  • Nederlandse naam: Liguster Wetenschappelijke naam: Ligustrum delavayanum (bolvorm) Type plant: Heester
  • Geslacht: Ligustrum Familie: Oleaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee